Salsiccia Tagliatelle

Ingredienser för ca. 4 portioner

  • 500g salsicciafärs
  • ca. 200g Körsbärstomater
  • 250g färsk eller torr Tagliatelle eller Fettuccine pasta
  • 3 äggulor
  • ca. 2dl riven Parmesan eller västerbottenost
  • ca. en halv dl mascarpone ost
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sambal Oelek

Recept

Koka pastan enligt ansivningar, spara ca. 1-2 dl pastavatten vid sidan om när du häller av det.

Beroende på hur du köper Salsiccia färsen, antingen i korvskinn eller utan, gröp ur och mosa ner endast färsen i en varm inoljad stekpanna så den sprids ut i mindre bitar som köttfärs.

Stek tills färsen får lite mörkare färg.

Halvera tomaterna och i med dem i pannan. Krydda med Sambal, Rosmarin, salt och peppar, och stek i ett par minuter till innan du smakar av.

Vispa ihop pastavatten med ost och ägg. Vänd i pastan in i stekpannan med färsen och häll över pastasåsen som du vispat ihop.

Lyft upp och rör om pastan försiktigt så all färs och sås fördelas jämt i pannan, låt det koka upp en kort stund och stäng sedan av värmen.

Anteckningar

Såsen går att göra utan mascarponeosten.

Sambal är så klart valfritt också men jag gillar lite extra hetta.

Denna rätt går också att göra med svamp istället för Salsicciafärs.