Årets Semlor 2025
Har provat följande semlor under 2025. Betygskala upp till fem stjärnor. ⭐⭐⭐⭐⭐
St. Jakobs Stenugnsbageri, Limhamn

St. Jakobs Stenugnsbageri, Limhamn
Betyg: ⭐⭐⭐
Helt ok semla, rivna mandlar runt kanten skadar inte.
Katarinas stenugnsbageri, Triangeln
Betyg: ⭐
Gammal, besvikelse.
Kakboden, Limhamn

Kakboden, Limhamn
Betyg: ⭐⭐⭐⭐
Perfekt semla, mjuk och färsk, mycket mandelmassa som bröt sig igenom grädden med en liten topp i mitten och var perfekt balanserad.
Mormors bageri, Triangeln
Betyg: ⭐⭐⭐
För mycket grädde, så mäktig att jag mådde lite illa. Annars färsk och god.
Ikea, Svågertorp

IKEA, Svågertorp
Betyg: ⭐
Lite gammal, inget florsocker kvar på locket, för stort lock, inte nog med mandelmassa.
Leve bageri, Triangeln

Leve Bageri, Triangeln
Betyg: ⭐⭐⭐
Kanske inte riktig grädde, smakade lite annorlunda. Annars gedigen hembakad semla. Brödet var mer kompakt, inte lika mjukt och smakrikt som Kakboden, men mandelmassan var underbart mörk och grov.
Kunde fått en fyra om brödet varit mjukare och smakat mer. Blev mycket trevligare med lite varm mjölk i talriken.
Gateau, Södra Förstadsgatan

Gateau, Södra Förstadsgatan
Betyg: ⭐⭐
Väldigt basic semla, inget särskilt. Som Katarinas men färskare.
Gateau, Södra Förstadsgatan

Gateau, Södra Förstadsgatan
Betyg: ⭐⭐⭐
Denna tänjer på gränsen för vad som kan anses vara en semla, vilket hindrar mig från ett ge den högre poäng, men den var hemskt god!
Det är grovmalen mandelmassa, blandad med salta mandlar, som ger en fantastisk sälta till semlan. Nog den bäst smaksatta semlan jag ätit i år.
St. Jakobs har ju rivna mandlar runt kanten av sina semlor så jag tycker ändå denna kan räknas som en semla.
Kaka på Kaka, Limhamn

Kaka på Kaka, Limhamn
Betyg: ⭐⭐⭐
Väldigt liten och hemmagjord semla, men detta bageriet är kända för hemmagjord stil. Bullen smakade surdeg, mandelmassan var underbart grov.
Bagaren och Bonden, Värnhem

Bagaren och Bonden, Värnhem
Betyg: ⭐⭐⭐
Ännu en mandelmassa med sälta, lite mindre än Gateau men precis lika god.